top of page

ONZE KOFFIES
Check de smaken van LOT61

COFFEES
World.png
Boon 1.png

COUNTRY

Brazil

REGION

Santos, Cerrada

AROMA

Chocolate, Hazelnut & Fudge

 

FIVR

ALS ESPRESSO OF EEN LEKKERE STRAFFE FILTER

Roasted here in Amsterdam

Deze Braziliaanse beauty gaat zeer goed met melk. De combinatie geeft de espresso stroperige chocolade tonen, met een heerlijke nasmaak. Zodat je er nóg langer van kan nagenieten. Top in combinatie met één van onze zoetigheden. De bonen zijn ethically sourced vanaf de boerderijen, wat betekent dat de plantages milieubewust en maatschappelijk verantwoord werken

  • Body: Hoog

  • Acidity: Low

Boon 2.png

COUNTRY

Brazil, Peru

REGION

Santos, Yamon District

AROMA

Stonefruit, Maple cream

ZIMZALA

FILTER SPECIAL

Roasted here in Amsterdam

Omdat we allemaal wat te kiezen willen hebben en zeker tussen het perfecte kopje koffie. Presenteren we je de ZIMZALA. Waar de FIVR iets complexer is, is deze koffie uit twee regio's een beetje smoother. Brazilië geeft je de smaak van hazelnoten, waar Peru je verrast met de smaak van steenfruit. Een fijne koffie voor de beginnende koffie lovers.

  • Body: Hoog

  • Acidity: Medium

Boon 3.png

COUNTRY

Guatamala

REGION

Huehuetenango

AROMA

Chocolate, Berries

FRESH WATER DECAF

DECAFFEINATED COFFEE

Swiss Water® Process

Er zijn verschillende manieren om de cafeïne uit je favoriete groene boontje te krijgen. Lot61 en wij van Fika trouwens ook, doen dit het liefst vrij van chemicalen.

Zie hier de korte versie;

Het Swiss Water® Process verwijderd de cafeïne uit de groene bonen door deze in warm water te laten weken om zo "flavor-charged water" te creëren. Wanneer je dit water door een koolstoffilter pompt welke de cafeïne moleculen vangt krijg je het juiste effect. Tadaaaa!!! Nu kun je je favoriete koffie uit Guatamala ook 's avonds drinken. 

  • Body: Hoog

  • Acidity: Medium

bottom of page